Mikkelsen děkuje mechanikům a už na Sardinii chce víc

Mikkelsen, Andreas - Floene, Ola | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Defekt a problémy s brzdami, pár nejrychlejších časů na RZ a velké dohánění - tak by se dala charakterizovat Rally Acropolis z pohledu Andrease Mikkelsena.

Poté, co v sobotu Andreas Mikkelsen důkladně poznával záludnosti Rally Acropolis, když se mu uvolnil přívod vzduchu pro chlazení přední pravé brzdy a navíc o drahocenný čas přišel ještě kvůli defektu, tak v neděli šlo vše podle plánu jezdce Volkswagenu. Získal tři nejrychlejší časy na RZ, díky čemuž se dostal z pátého na čtvrté místo a na závěrečné Power Stage získal ještě bonusový bod. 

V roce 2008 se Andreas Mikkelsen zapsal do historických knih jako nejmladší vítěz měřeného úseku, když v Německu společně se Sébastienem Loebem a Petterem Solbergem vyhrál RZ19 (Circus Maximus). 

"Neuvěřitelná rally, neuvěřitelný závěrečný den," řekl Mikkelsen v cíli soutěže. "Po sobotních problémech se vše vyvinulo v náš prospěch. Chytli jsme dobrý rytmus a snažili jsme se vyvíjet tlak na třetího [ve skutečnosti čtvrtého] Nassera Al-Attiyaha. Úspěšně. Už na prvních průjezdech zkouškami jsem stáhl odstup a Nassera těsně porážel. Že jsem při tom získal také tři nejrychlejší časy na RZ, byla samozřejmě třešnička na dortu. S výsledkem Rally Acropolis a s naším výkonem jsme spokojeni."

"Je to nejlepší výsledek v MS v mé kariéře, za který jsem rád. Poděkoval jsem také mým mechanikům, kteří včera předvedli tak neuvěřitelnou práci. To vše ve vás vytváří chuť dosáhnout víc už na příští soutěži na Sardinii."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy