Škoda testuje turbo motor 1,6l

Škoda Fabia S2000 | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Škoda vzhlíží ke své budoucnosti v rallysportu. Asi nejlepší vůz kategorie S2000, Škoda Fabia S2000, pomalu dosluhuje, český tým poprvé testoval nový motor 1,6l v karoserii Fabie. Podle německých zdrojů se mohla Škoda rozhodnout pro stavbu vozu RRC.

Dny klasických atmosferických motorů 2,0l jsou již delší dobu spočítány. Poslední vozy S2000 už jsou vybaveny motory 1,6l s turbem. Například Citroën s Kubicou dokazuje, jaký potenciál tento vůz má. Také česká značka se pomalu loučí s atmosferickými jednotkami a připravuje se na turbo motory. 

Právě v těchto dnech proběhl první test Fabie s turbo motorem. Test proběhl na testovací trati v Milovicích, kousek od základny značky v Mladé Boleslavi. Pro běžného pozorovatele byl vůz na první pohled poznatelný kvůli jinému krytu motoru, jinak však vůz zůstal po optické stránce shodný s verzí S2000.

Teoreticky možné jsou dvě varianty - buďto se Škoda rozhodla na poslední chvíli postavit vůz RRC a nebo se chystá na stavbu Fabie R5. Ta vyjede až po uvedení nové Fabie na běžné silnice, tedy v roce 2015.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy