Tsjoen a Casier se budou na Ypres střídat na jednom voze

Škoda Fabia S2000 | foto: www.ircseries.com

Unikátní záležitost se odehraje při Ypres Rally, když se na jednom voze budou střídat dva jezdci.

Pro belgické fanoušky mohla mít domácí Ypres Rally hořkou příchuť, jelikož to dlouho vypadalo, že se na této soutěži neobjeví ani jeden z TOP domácích pilotů v podobě Freddyho Loixe, Pietera Tsjoena a Bernda Casiera. Díky velké pomoci Škoda Belgie se nakonec Loix předvede v továrních barvách Škody Motorsport. Tsjoen ani Casier neměli dostatek finančních prostředků na to, aby každý startoval v jednom voze a tak oba tyto jezdce uvidíme na v jednom voze, kde se budou střídat za volantem. Jejich náčiním bude Škoda Fabia S2000 s dílen DP Autosport.

 

"Rally mám v krvi, ale letos mám problémy dát dohromady peníze. Potkal jsem se s Berndem Casierem na jedné párty, kde jsme si povídali a on mi řekl, že má podobný problém. Po pár drincích jsem řekl, že by jsme mohli jet spolu, než aby jsme nejeli vůbec," říká Pieter Tsjoen. Tsjoen si připsal na Ypres vítězství v roce 2001, tehdy ještě startoval za volantem Toyoty Coroly WRC.

Menší problém však oba piloti mají v tom, že se zatím neví, jak se oba budou střídat. "V tuto chvíli to vypadá, že já bych jel zkoušky, které se mi líbí a Bernd by zase jel ty, které se líbí jemu. Jenže já jsem vysoký 1,79 m a Bernd 1,92, takže je tu problém se polohou sedačky. Uvidíme, ještě to musíme promyslet," dodáva Tsjoen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy