Kris Meeke ve Finsku s tovární DS3 WRC

rally madeira | foto: www.ircseries.com

Spekulace o tom, kdo obsadí třetí tovární místo ve Finské Rally je u konce. Za volant továrního Citroenu DS3 WRC se posadí Kris Meeke.

Velmi dlouho se vedly spekulace o tom, kdo obsadí ve Finsku třetí sedačku v továrním týmu Citroën. V posledních dnech se nejvíce mluvilo o domácím Juho Hänninenovi. To se zdálo býti velmi pravděpodobné, avšak dnes bylo oficiálně potvrzeno, že namísto Khalida Al-Qassimiho usedně Kris Meeke. Krise Meeka si hodně fanoušků bude pamatovat z jeho startů na Barum Rally v rámci IRC či neúspěšném angažmá u Mini. Momentálně je Meeke testovacím jezdcem Peugeotu a Citroën. O tomto víkendu se Meeke účastní Ypres Rally v roli předjezdce s novinkou Peugeotem 208 T16.

 "Kris má velký potencionál a já doufám, že to ve Finsku potvrdí," říká Khalid Al-Qassimi. "Pro mě je to neuvěřitelná příležitost. Závodit s DS3 WRC je sen a já jsem si myslel, že se mi to nikdy nepodaří. Máme velké šance na to, abychom získali dobrý výsledek," říká natěšený Kris Meeke. Kris Meeke se rovněž podílí na testování nového speciálu Citroen DS3 R5.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy