Těsně před oficiálním oznámením: Juho Hänninen jezdcem Hyundaie

Hyundai i20 WRC | foto: HaJ

Příští týden by to již mělo být oficiální: Juho Hänninen se stane prvním oficiálním jezdcem Hyundaie. V dalších týdnech převezme v testech Fin vůz i20 WRC po Gillesu Panizzim.

Po odchodu od továrního týmu Škoda Motorsport se Juho Hänninen snažil stát pevným členem nějakého týmu MS. Podle všeho se mu to teď povedlo. V krátké době by měl být Juho potvrzen jako první tovární jezdec týmu Hyundai Motorsport. Korejská značka zatím pracuje v německém Alzenau na vybudování týmu, se kterým v roce 2014 nastoupí do MS.

Už během dalších testů by měl ve voze sedět místo dosavadního testovacího jezdce, Gillese Panizziho, právě Juho. V lednu 2014 by totiž i20 WRC neměla být jen startuschopná ale také konkurenceschopná. 

Gilles Panizzi, který se zná se šéfem týmu Michelem Nandanem z dob Peugeotu v MS, už s i20 WRC absolvovat první velký test. V něm se tým zaměřil především na turbo motor 1,6l. I přes smluvní závazek s Hyundaiem by měl Juho Hänninen odstartovat v srpnu ve Finsku s Fiestou RS WRC.

Juho v lednu na Monte Carlu s Fiestou RS WRC

Zatímco první kokpit je obsazen, o druhém se stále spekuluje. Horkým kandidátem má být P.-G. Andersson, ale také jména Chrise Atkinsona a Krise Meekea již padla.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy