Sébastien Loeb nepojede žádnou další soutěž navíc

Sordo, Dani - Del Barrio, Carlos | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Citroën se v letošním boji o titul žádné dodatečné pomoci od Sébastiena Loeba nedočká. Úřadující mistr světa potvrdil, že kromě své domácí Francouzské rally již žádnou další soutěž nepojede.

Původně byly v plánu čtyři starty a u těch také zůstane. Sébastien Loeb nepojede žádnou další soutěž, aby tak pomohl svému týmu Citroën v boji o titul. 

"Ve Francii pojedu, ale žádné další starty [ve WRC] už neplánuji," říká fenomén světových soutěží, který minulý týden nejenže vyhrál Pikes Peak, ale také výrazně vylepšil traťový rekord.

"S Yvesem Mattonem jsem zatím nemluvil, ale nemyslím si, že by to [další starty] bylo možné. V druhé polovině roku jsem docela zaneprázdněn."

Vzájemný letošní souboj s Ogierem o vítězství v jednotlivých sotuěžích vyznívá zatím lépe pro Loeba (2:1), jak to bude po soutěži ve Francii?

Citroën před nedávnem oznámil svůj vstup do WTCC a Francouz se chce koncentrovat na vývojové práce na novém speciálu. Mimo to vystupuje Loeb také v roli šéfa týmu a jezdce v závodech GT vozů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy