Hyundai oficiálně potvrdil Bryana Bouffier dalším testovacím jezdcem

Bouffier, Bryan | foto: www.ircseries.com

Německý rallye-magazin.de přišel se zprávou, že si Hyundai pojistil další zvučné jméno pro vývojové práce na novém speciálu kategorie WRC, kterou vzápětí potvrdil i samotný tým. Francouz se tak připojí k již dříve oficiálně potvrzenému Juhu Hanninenovi.

Korejský Hyundai podepsal s dalším velmi slušným rallyovým jezdcem, kterým je Francouz, Bryan Bouffier. V testech tak bude moci spoléhat na dva zkušené jezdce. "Jsem rád, že tu Bryana máme. Bude nám moci podávat nejen detailní informace o technice, ale je také velmi konstantním jezdcem, což je pro vývojové práce hodně důležité. Společně se zkušenostmi Juha z MS a jeho rychlostí na všech površích, jsem si jistý, že pro testovací program máme dobrý pár," řekl šéf týmu, Michel Nandan.

Bouffier, který byl až doposud vždy spojen s koncernem PSA, platí za jednoho z nejlepších asfaltových jezdců. Svůj největší mezinárodní úspěch slavil při vítězství na Rally Monte Carlo 2011. Nikdy se mu však nepodařilo najít si trvalé angažmá v MS v rally nebo v ME. Letos však v rámci ME bral druhé místo na lednovém Janneru a na Ypres. Na Korzice dokonce vyhrál.

"Je zde ještě hodně práce, ale zařízení na mě udělalo dojem. Máme dobré základy, na kterých můžeme stavět. Jsem si jistý, že v létě budeme mít hodně práce a snad bude i produktivní," řekl Bryan Bouffier, který se včera s i20 WRC poprvé svezl. Během vývojových prací by se za volant Hyundaie měli dostat ještě i další jezdci, tedy dle Němců.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy