Sordo získává první vítězství kariéry, Neuville po chybě druhý

Sordo, Dani - Del Barrio, Carlos | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Dani Sordo dnes získal po skoro desetiletém snažení první vítězství ve WRC.

Španěl byl přitom ve WRC poměrně úspěšným jezdcem, když ze 106 startů vytěžil 34 podiových umístění. Dnes se mu tedy podařilo získat i nejvyšší umístění na stupních vítězů, když v těsném souboji porazil v poslední RZ chybujícího Thierryho Neuvilla. Jezdec na Fordu v poslední zkoušce 3 km před cílem vyjel z trati poté, co byl na mezičasech asi tak stejně rychlý jako Sordo.

Dani Sordo, který je juniorským šampionem z roku 2005, po skvělém výkonu řekl: "Je to pro mě skvělý moment," řekl dojatě ve stopce po RZ v objetí rodičů. "Thierry na to hodně tlačil. Na prvním mezičase byl o trochu pomalejší než já, ale pak byl rychlejší, takže jsem na to potřeboval hodně zatlačit. Na startu jsem byl hodně nervózní, ale toto vítězství je něco, o čem jsem snil už mnoho let."

Thierry Neuville po dojezdu poslední RZ řekl následující: "Cítím, že jsme toho opět ukázali hodně, nakonec se nám ale nepodařilo získat vítězství. Rozhodl jsem se, že o něj zkusíme zabojovat na poslední zkoušce, ale vyjeli jsme v lese. Spletl jsem si jednu rychlou levou zatáčku ve vinicích s jinou a vyjeli jsme ven. Tou dobou mi Nico [Gilsoul] řekl poznámku, která přišla trochu pozdě. Naštěstí jsme byli schopni se vrátit na cestu a dojet do cíle."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy