V jakém týmu pojede Neuville příští rok?

Neuville, Thierry | foto: www.worldrallypics.com

Vycházející hvězda světových soutěží, Thierry Neuville, v jednom z rozhovorů s novináři řekl, že nutně nemusí zůstat u M-Sportu i pro příští rok. Že by vyjednával s Citroënem o návratu?

Díky druhému místu z Německa se Thierry Neuville pasoval do role nejbližšího pronásledovatele Sébastiena Ogiera v tabulce MS. Belgičan ve službách Fordu ztrácí na jezdce Volkswagenu 75 bodů, do konce roku zbývají 4 soutěže.

Mladík sice ještě v MS nikdy nevyhrál, ale například v posledních čtyřech soutěžích byl vždy na podium. V Německu propásl svoji zatím asi největší šanci na vítězství, když vyjel z tratě na závěrečné Power Stage. Cílem pro zbytek sezony je určitě získat svoje první vítězství ve WRC, jezdec už ale také přemýšlí nad svoji budoucností. 

Zatím není jisté, zda-li zůstane i pro příští rok u privátního M-Sportu, který nasazuje Fordy. "Ve svém současném týmu se cítím dobře. Nasser [Al-Attiyah] a Malcolm [Wilson] mi poskytli pro tento rok skvělou příležitost. Myslím, že s M-Sportem mohu zažít skvělou budoucnost. Na druhou stranu, zatím jsem stále nevyhrál, zajel jsem několik podiových umístění," říká soutěžká.

Zdá se, že Neuville může vybírat mezi M-Sportem/Fordem, Citroënem a Hyundaiem

Také konkurence jeho výkony dobře sleduje. Yves Matton, šéf Citroënu, by určitě rád získal svého bývalého svěřence zpět do týmu Citroën. Belgičan Matton chtěl počkat se začátkem rozhodování o jezdecké sestavě až po Německé rally. Tu, jak dobře známo, vyhrál Dani Sordo, který si tak řekl o další spolupráci. Jenže zároveň na stejné soutěži zářil také Neuville ve Fordu Fiesta RS WRC.

"Já jsem otevřený všemu. Pokud by byl tým nebo výrobce, který by měl o mě zájem, tak si samozřejmě jejich nabídku vyposlechneme a nakonci se nějak rozhodneme," dodává 25 letý mistr IRC. Kromě M-Sportu a Citroënu je ve hře samozřejmě i Hyundai. Jediný tým, který se zdá být pro příští rok již obsazený, je Volkswagen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy