V roce 2014 se na Novém Zélandu nepojede

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Pořadatelé Rally New Zealand se vzdali svého práva pořádat příští rok soutěž WRC ve prospěch Austrálie. Namísto každoroční rotace navrhují organizátoři tříletou formu.

Pořadatelé soutěže na Novém Zélandu potvrdili, že v roce 2014 nebudou součástí kalendáře MS v rally. V rámci rotace se soutěží v Austrálii by byli příští rok na řadě, to se však konat nebude a možnost uspořádat soutěž MS přenachali kolegům z "vedlejšího" ostrova.

Důvodem je, že rotace prostě a jednoduše nefungovala, tedy dle vyjádření Petera Johnstona, který je pořadatelem novozélandské soutěže. Dle jeho vyjádření pro iRally totiž bylo díky chybějící kontinuitě těžké udržet sponzory a dobrovolníky pomáhající s organizací. 

Místo toho organizátoři navrhují tříletou formu, ve které by také měli alternovat s Austrálií. Kdyby Rally v Austrálii a na Novém Zélandu byly v kalendáři na tři roky, tak by organizátoři měli větší možnosti. Nový Zéland by tak mohl být součástí MS opět nejdříve v roce 2016. Tento návrh však musí být napřed prodiskutován s novým promotérem MS v rally. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy