Ogier: Můj titul by měl stejnou hodnotu jako kterýkoliv titul Loeba

Ogier, Sebastien | foto: Volkswagen Motorsport

Sébastien Ogier by svůj první titul raději získal po souboji s krajanem Sébastienem Loebem, ale nepohrdl by ani titulem z letošního roku.

Teoreticky mohl Sébastien Ogier vyhrát titul již v minulé soutěži v Německu, ale pouhé tři body, které na domácím 'hřišti' Volkswagenu získal, na předčasné rozhodnutí nestačily. Obecně ale můžeme vzhledem k náskoku, který 4 soutěže před koncem roku má, říci, že je jen otázkou času, kdy bude korunován jako nový šampion WRC. Ogier se tak s největší pravděpodobností stane prvním šampionem v éře po Loebovi, který kraloval od roku 2004 nepřetržitě.

Posledním, kdo vyhrál titul před nástupem legendárního Francouze, byl Petter Solberg v roce 2003. Prvním bude s největší pravděpodobností Sébastien Ogier. Sportovní úspěch značky Volkswagen a Sébastiena Ogiera by byl podle mnohých ještě hodnotnější, kdyby Loeb odjel všech 13 soutěží: "Spousta lidí to tak vnímá a já musím přiznat, že mají pravdu.

Pochopitelně by případný titul měl jinou hodnotu, pokud bych na všech soutěžích nastupoval proti němu. Já na tom ale nemohu nic změnit. Už se tak rozhodl a my s tím musíme žít. Myslím ale, že můj titul by měl stejnou hodnotu, jako kterýkoliv titul Loeba. Nakonec on musel porazit stejné protivníky jako letos já," říká hvězda VW.

V sezoně 2011 byl v přímém souboji ještě lepší Loeb, změnil by se letos tento poměr?

Pro spoustu historiků je ale Loeb tím nejúspěšnějším a pravděpodobně nejlepším jezdcem rally v moderní éře. To uznává i Ogier, který ale dodává, že "by to bylo velmi těsné [kdyby letos Loeb jezdil]." A statistiky to potvrzují. Při letošních třech soutěžích, kdy se oba Sébastienové potkali, spolu vždy svedli těsný souboj o vítězství.

Fakt, že oba nejsou žádní velcí kamarádi, je dobře známý, jenže: "V médiích to bylo podáno tak, jako bychom se nenáviděli. To ale není pravda. Měli jsme nějaké rozpory, to ano. Ale jinak jsme spolu po profesionální stránce vycházeli a respektovali se."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy