Loeb pojede s DS3 WRC Rally du Condroz, ve které vyzve Mattona s Xsarou WRC

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sébastien Loeb se sice s MS v automobilových soutěžích již rozloučil, ale na národní úrovni ještě starty v rally plánuje. To dosvědčuje start v Belgii na Rally du Condroz.

Z MS se Sébastien Loeb stáhnul, aby se mohl soustředit na WTCC, na národní úrovni však starty ještě plánuje. Těšit se mohou fanoušci v Belgii, kde se Loeb sveze se svojí manželkou, Séverine, na sedadle spolujezdce. Soutěž Rally du Condroz se bude konat od 1. do 3. listopadu, jedná se o poslední soutěž belgického mistrovství.

"Šéf se mě už teď snaží znovu dostat do rally auta," vtípkuje Loeb na adresu Yvesa Mattona, který z Belgie pochází. "Ve svých dobách u Citroënu jsem toho již hodně o této soutěži slyšel - buď od Yvese Mattona nebo Centuriona [fyzioterapeut, Marc Germain]. Soutěž by se měla podobat Rally du Touquet.

To znamená, že nás čeká asfalt s proměnlivou přilnavostí, uzké cesty a spousta driftů. V Belgii jsem ještě nikdy nejel a už se moc těším! Naším cílem bude se pobavit. Ale je jasné, že nechci být poslední..." 

Elena pojede s Mattonem, Loeb s manželkou

Loeba na startu podpoří i Yves Matton, který pojede s Xsarou WRC. Soutěž se jede kolem Huy, odkud Matton pochází. Navigovat bude šéfa Citroënu Daniel Elena! "S ohledem na místo ve WTCC je tedy otázkou, jestli Yvese porazit? Ale se Séverine mám oproti posádce Matton-Elena jednu velkou výhodu - o hodně menší váhu," vtípkuje devitinásobný mistr světa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy