M-Sport s podporou Kataru příští rok i bez Neuvilla

Al-Attiyah, Nasser | foto: www.worldrallypics.com

Katařan Nasser Al-Attiyah vytáhl v předvečer Španělské Rally eso z rukávu. Dosavadní podporovatel Thierryho Neuvilla o budoucnosti svého chráněnce nic konkrétního neví, o jednáních s Hyundaiem slyšel a on sám chce případně podporovat dalšího talentovaného jezdce.

Jakmile se v tiskovém středisku ve Španělsku rozšířila zpráva, že Katařana nějak moc nevzrušuje případný přestup Thierryho Neuvilla k Hyundaii, tak se na něj seběhli snad všichni přítomní novináři. Nasser přes všechen shon podával trpělivě informace. 

"Ano, i já jsem slyšel o tom, že měl Thierry Neuville podepsat u Hyundaie. Byla by to škoda, protože jsme spolu letos u M-Sportu slavili skvělé úspěchy a já doufám, že zde ve Španělsku bude moci získat svoje první vítězství," řekl Nasser Al-Attiyah. I když nebude moci svého chráněnce udržet u M-Sportu, tak týmu kolem Malcolma Wilsona hodlá zůstat věrný a nadále investovat do nového talentu.

"Auto je konkurenceschopné a tým je skvělý. I v příštím roce chci nadále spolupracovat s Malcolmem Wilsonem a můžeme opět nabídnout šanci nějakému mladému jezdci. Stejně jako Neuville by v budoucnu s naší podporou mohl jet i Hayden Paddon nebo Elfyn Evans."

41letý Al-Attiyah má jasnou představu: "Plánem by bylo tým zmenšit." S podporou milionů z Kataru by tak tým mohl připravovat tři auta. Samotný Nasser by se měl objevit na startu pěti až šesti soutěžích a jeho auto by mohlo sdílet několik dalších pilotů. Kromě mladíků by Nasser rád u týmu viděl i zkušeného jezdce. V úvahu připadají Mads Ostberg, ale vyloučen není ani návrat Mikka Hirvonena. 

Vše ale bude záležet na Thierrym Neuvillovi a jeho rozhodnutí. Belgičan k tomu s úsměvem dodal: "Citroën už není tématem. Ale mám od M-Sportu i od Hyundaie dobré nabídky a ještě jsem nic nepodepsal. Rozhodnu se po Španělské Rally, ale ještě v říjnu." 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy