Hirvonen kritizuje Citroën: Volkswagen má proti nám výhodu

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Mikko Hirvonen kritizuje rozhodnutí Citroënu, který před Rally Wales GB nechal testovat pouze Roberta Kubicu. Podle několikanásobného vicemistra světa to není ideální situace.

Už ne zrovna ideální vztah mezi Mikko Hirvonenem a týmem Citroën dostal další šrám. Důvodem je rozhodnutí týmu testovat před Rally Wales GB jen jeden den navíc pouze s Robertem Kubicou. Polák, který se o víkendu poprvé posadí do tovární DS3 WRC, jezdil na šotolinových cestách o víkendu, zatímco tovární jezdci, Mikko Hirvonen a Dani Sordo, jen přihlíželi.

Mikko Hirvonen to nese s nelibostí, podle něj bude díky tomu Citroën od samého začátku v nevýhodě: "Není to ideální. Navíc po tom, co Volkswagen absolvoval dlouhý test, oni tak mají dobré povědomí o podmínkách. Já mám teď jen dva průjezdy shakedownem a pak už přijde na řadu velmi důležitá kvalifikace."

Podle něj může toto rozhodnutí předčasně určit vítěze ve Velké Británii: "Ve Velké Británii chcete být obvykle první auto na trati. Když se Vám to nepovede, tak je obvykle hodně těžké bojovat o vítězství. Tak to je." 

Nechat testovat Kubicu s DS3 WRC dává smysl, ale proč netestují tovární jezdci?

Rozhodnutí nechat testovat jen nováčka Kubicu však Mikko nechce kritizovat: "Robert s tímto autem ještě nikdy nejel. Je proto smysluplné nechat jezdit ho. Ale pro nás není tato situace optimální."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy