Neuville: S Hyundaiem pojedu až příští rok, chci vyhrát ještě s Fordem

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Thierry Neuville a Nicolas Gilsoul pojedou o tomto víkendu naposledy s vozem Ford Fiesta RS WRC. Nový tovární jezdec Hyundaie, který do MS vstoupil vloni s Citroënem, chce vybojovat v konečném hodnocení druhé místo za Sébastienem Ogierem a zároveň vyhrát ještě s Fiestou RS WRC.

"Naším cílem je zakončit sezonu na místě, které nám zaručí druhé místo v tabulce jezdců. Naším cílem v této sezoně bylo vyhrát alespoň jednu rally a to se nám zatím nepodařilo. Proto bych byl moc rád, kdyby se nám to tento víkend podařilo.

Ale jak pro nás tak pro celý tým by bylo dobré zakončit sezonu na podium. Rally Wales je opravdu těžkou zkouškou. Hodně se mění přilnavost. Občas je mokro a vlhko a za těchto podmínek se hodně mění grip. Jednoduše se stane, že přijedete do zatáčky, kde je mokro a bláto a najednou ztratíte adhezi.


Ani na asfaltu, kde se mu dávali větší šance, Thierry zatím svoje první vítězství nevybojoval

Letos má být hodně chladno. Je možné, že v některých zkouškách uvidíme i namrzlé úseky. Největší výzvou pro jezdce je neustále analyzovat úroveň přilnavosti. Je velmi důležité znát dobře zkoušku a její charakteristiky," popisuje Thierry Neuville, který ve Walesu pojede teprve podruhé.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy