Neuville zdůvodňuje odchod od M-Sportu, kde měl opravdu dobrou nabídku, k Hyundai

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

S M-Sportem se letos stal Thierry Neuville vice-mistrem světa. Přestože mu tým předložil 'opravdu velmi dobrou' nabídku, rozhodl se pro přestup k Hyundaii. Proč?

Vystoupení ve Finsku zanechalo dojem. Jízda v lesích kolem Jyväskylä zaujala veškerou odbornou veřejnost. Taky u Hyundaie jeho výkony pečlivě sledovali a pak zvedli telefon. "Poté jsem před Rally Deutschland navštívil Alzenau," odhaluje Thierry Neuville svůj první kontakt s novým zaměstnavatelem. 

Ostatní týmy v mistrovství ihned zaznamenaly, že se Hyundai o Neuvillea zajímá. "Citroën mě oslovil trošku později. Malcolm Wilson pak také pochopitelně zaznamenal, že o mě mají zájem i jiné značky. Chtěl mě v týmu udržet. Jednání zintenzivnil a nakonec mi udělal opravdu velmi dobrou nabídku," připouští Belgičan. 

Jenom ze strany Volkswagenu nebyla snaha dostat mladíka do Hannoveru: "Ale jejich jezdecké složení už bylo zřejmé." Neuville měl nabídku přestoupit k Hyundaii až v roce 2015, i tak se rozhodl opustit M-Sport již teď.

M-Sport učinil Neuvilleovi opravdu dobrou nabídku...

"Raději si vyvinu vůz pro rok 2015 podle sebe. Navíc budu hned od začátku u tohoto projektu." Opustit M-Sport ale chtělo odvahu: "Malcolm Wilson mi udělal opravdu velmi dobrou nabídku. Ale prostě tam nebyla jistota. Pro rok 2014 ano, ale pak. Od roku 2015 panovala nejistota, s jakým autem by se jelo a tak podobně."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy