Tidemand se ve Švédsku pokusí s Fiestou RS WRC zopakovat loňský výkon

Novikov, Evgeniy - Minor-Petrasko, Ilka | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Pontus Tidemand si dokázal zajistit rozpočet pro start ve Švédské rally s vozem Ford Fiesta RS WRC. Švéd se tak pokusí dokončit práci, kterou vloni kvůli stávkující technice dokončit nemohl.

Ve Švédsku 2013 byl po RZ3 na skvělém 4. místě mladík Pontus Tidemand. V průběhu dne jej sice přeskočili oba jezdci M-Sportu (Ostberg a Novikov), nicméně i 6. místo v absolutním pořadí po první etapě bylo skvělé. Jenže v sobotu ráno selhala technika - konkrétně motor u Fordu Fiesta RS WRC.

I tak byl rok 2013 pro Švéda úspěšný, když se stal Juniorským mistrem světa. Start ve Švédsku si Pontus dlouho zajišťoval, než sehnal potřebný obnos. Auto mu bude servisovat přímo M-Sport: "Jsem opravdu rád, že se mi to [rozpočet] povedlo dát na poslední chvíli dohromady.

Teoreticky bychom se mohli dočkat Pontuse Tidemanda ve Švédsku i v továrním týmu M-Sport

Je to skoro jako sen soupeřit s nejlepšími jezdci na světě na domácí soutěži, kde se mi dostává takové podpory. Velmi moc děkuji všem kolem mě, kteří mi pomohli splnit tento sen." Nakonec Tidemand dodal, že umístění v TOP5 by mohlo být dobrým cílem pro letošní rok.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy