Ogier: Loňské Švédsko bylo nejlepší rally v mé kariéře

Ogier, Sebastien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Jezdec Volkswagenu číslo 1, Sébastien Ogier, by moc rád vyhrál znovu ve Švédsku. Uvědomuje si však, že to nebude vůbec jednoduché, Skandinávci jsou totiž na sněhu jen velmi těžko k poražení.

Sébastien Ogier vloni odjel ve Švédsku skvělou soutěž, v cíli porazil asi o 40 vteřin Sébastiena Loeba. "Vloni jsme zde po skvělém souboji se Sébastienem Loebem vybojovali první vítězství pro Volkswagen. Pravděpodobně šlo o moji doposud nejlepší rally v kariéře. Stejně jako Loeb i my jsme jeli na limitu celou soutěž. Každou minutu jsme jeli na 100 %.

Nakonci se nám to vyplatilo a z tohoto souboje jsme vyšli vítězně. V roce 2014 se role jistým způsobem obrací. Letos jsme my týmem, který chce každý porazit. Skandinávci jsou zde obvykle velmi těžko k poražení. 'Jihoevropané' zde vyhráli v minulosti jenom dvakrát. Budu muset dávat pozor na Mikku Hirovnena, Madse Ostberga, ale především na mé dva kolegy Jariho-Mattiho Latvalu i Andrease Mikkelsena. 

Nebude to jednoduché, ale moc rád bych zde zvítězil znovu. Rally Sweden je jednou z mých nejoblíbenějších soutěží v kalendáři." Šéf jeho týmu, Jost Capito, k tomu dodává: "Teploty jsou sice kolem mínus 10 °C, dokonce i mínus 20 °C, avšak každý hned pookřeje, když pomyslí na Rally Sweden.

Právě tam jsme vyhráli první soutěž s Polem R WRC, což nás všechny šokovalo. Takto emotivní momenty nikdy nezapomenete. Letos se sem vracíme v roli obhájců titulu a navíc nás každý bude chtít porazit. To dává našim jezdcům, technikům i mechanikům dvojnásobnou motivaci. Švédsko je velmi speciální, je to jediná rally, která se jeden kompletně na sněhu a ledu.

Když dojde řeč na taktiku, tak je zde vlastně jenom jedna volba gum. Ta zde tudíž nerozhoduje. Hned od startu jde tedy jen o jedno: Plný plyn! Už se na to moc těšíme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy