Mikkelsen: Nevedeme, protože u rally se musí občas přemýšlet

Latvala, Jari-Matti | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Na čele je sice po prvním dni Sébastien Ogier, ale celý den mu zle zatápěl kolega Andreas Mikkelsen. Během dne si kolegové od Volkswagenu vyměnili svoje pozice třikrát.

Andreas Mikkelsen vedl po včerejší úvodní speciálce v Karlstadu. Dopoledne však svoje vedení ztratil ve prospěch Francouze. Ten si vypracoval náskok až 10 vteřin, ale pak Nor jeho náskok zlikvidoval. Při druhém průjezdu Norské zkoušky však domácí pilot o vedení znovu přišel.

"Museli jsme se rozhodnout - buďto jsme mohli jet s novými pneumatikami teď [na poslední zkoušce dne], to by ale znamenalo, že bychom zítra ráno neměli k dispozici čerstvé gumy, nebo jsme mohli poslední zkoušku první etapy odjet na opotřebovaných pneumatikách a ráno vystartovat na čerstvém obutí.

S WRC ještě na 'bedně' nikdy nestál, teď bojuje o vítězství

Já jsem preferoval druhou variantu. Sice jsme dnes večer trošku ztratili, ale zítra ráno budeme mít snad výhodu. Jasně, bylo by hezké bojovat o čelo po první etapě, ale čeká nás dlouhá rally. Občas je zapotřebí se při soutěžení zamyslet. Vidět všechny ty norské fanoušky kolem trati... Prostě chcete jet dobře!"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy