Meeke: Jízda na sněhu je to nejlepší, co jsem dělal oblečený

Meeke, Kris | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Kris Meeke se celý víkend snažil přiblížit časům nejrychlejších jezdců. Dokončení soutěže na bodech je pro něj velkou motivací pro zbytek sezony.

Brit si ve Švédsku dojel pro jeden bod, nebýt chyby v posledním dni, mohl být mnohem výš. Kris Meeke jel přítom na sněhu (letos bohůžel spíš břečce) poprvé, i tak ale zajížděl pravidelně časy v TOP10. V sobotu ráno však na RZ18 udělal chybu, která jej připravila o více než 7 minut a 6. příčku v cíli. 

Následoval propad na 14. příčku, avšak po poslední zkoušce dne se vrátil i díky výpadku Evanse na bodované desáté místo. Meeke zajel celkem 17 časů v TOP10, vrcholem byl 4. čas a tři 6.: "Myslím, že mohu být se svoji první rally na sněhu spokojený. Jediná chyba, kterou jsme udělali, nás přišla draho.

Pokud by v tom místě byli diváci, ztratili bychom pravděpodobně asi jen 15 vteřin nebo tak nějak. My jsme ale auto museli dostat ven sami [ve skutečnosti s pomocí jednoho diváka]. Zbytek víkenku však probíhal velmi dobře, hodně jsme se toho naučili," připouští Meeke. Ten ve stopce po jedné z RZ popsal jízdu ve Švédsku takto: "Je to to nejlepší, co jsem dělal oblečený."

Meekeovi se nevěřilo, avšak ve dvou úvodních soutěžích roku zaujal

"Během víkendu jsme se zvládli hodně přiblížit klukům na čele. Získ bodů je povzbuzením pro zbytek roku." I podle šéfa Citroënu, Yvese Mattona, byl výkon Meekea skvělý: "Kris jel hlavou. Dokončil všechny rychlostní zkoušky a já si nemyslím, že bychom mu mohli vyčítat jeho chybičku na RZ18. Jel lépe než mnoho ostatních jezdců při své úvodní Švédské rally. S jeho výkonem i body, které získal pro Citroën, jsme hodně spokojeni."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy