'Starý sněžný muž' se vrátil a dojel pro body, teď shání peníze na další starty

Solberg, Henning - Minor-Petrasco, Ilka | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sedmé místo znamená pro soukromého pilota na Fordu Fiesta RS WRC poměrně dost povedený návrat do WRC. Momentálně ale shání prostředky na další starty.

Obecně se říká, že kdo nejezdí, ztrácí na výkonnosti. To ale neplatí pro Henninga Solberga. Nor totiž neměl o minulém víkendu problém se po téměř roce vrátit do vozu WRC a hned s ním zajíždět top časy. S Fordem Fiesta RS WRC si dojel pro sedmou příčku, čímž překvapil mnoho expertů.

Starší bratr Pettera Solberga musí takovou soutěž hodnotit pozitivně: "S průběhem soutěže jsem velmi, velmi spokojen." Naposledy jel s vozem WRC právě vloni ve Švédsku, patřila mu osmá pozice: "Už je to dvanáct měsíců, kdy jsem jel naposledy. Už tehdy jsem si opravdu užíval souboje s nejlepšími."

Jezdec, který se ve své kariéře postavil 6 krát na podium, zajel v RZ11 nejlepší čas. Bylo to pro něj poprvé od Polska 2009: "To není špatné na muže po čtyřícítce co?" vtipkuje věčně usměvavý Henning. Přitom mohl dopadnout ještě lépe, kdyby na RZ7 netrefil kámen, který způsobil defekt: "Byla škoda, jinak byl ale čtvrtek dobrý den."

Norsko 2007 a Henning na cestě ke 3. místu

Solberg, jedoucí na pneumatikách Pirelli, si soutěž hlavně užíval. Z dlouhodobého hlediska ho však jeden start neuspokojí: "Je v plánu jet ještě víc rally. Moc chci jet dál, ale musím najít sponzory," říká 41 letý soutěžák. Podle Malcolma Wilsona bylo potěšením vidět opět Nora v servisním parku. I on doufá v další starty. 

Šéf M-Sportu svého bývalého stabilního zákazníka jenom chválí: "Předvedl jízdu, která zanechala dojem. Navíc po 12 měsících pauzy. Špici závodu měl na dohled. Já teď mohu jen doufat, že sežene prostředky na další starty."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy