Zklamaný Kubica: Neriskovali jsme, jeli jsme vlastní tempo

me | foto: www.rallyzone.cz | Krajča, Ondřej

Nováček na Mexiké rally, Robert Kubica, se v dnešní etapě vrátí do soutěže. Včera na předposledním testu, divácké speciálce, poslal auto přes střechu.

Bývalý jezdec Formule 1 byl na skvělém čtvrtém místě, když v úvodním průjezdu diváckou zkouškou v Léonu poslal svoji Fiestu RS WRC týmu M-Sport přes střechu. Auto bylo sice rychle zpátky na kolech, ale poškození v pravé zadní části auta a fakt, že Polák neprojel první RZ, ho donutilo odstoupit.

"S naší jízdou jsem byl opravdu spokojený. Měli jsme našlápnuté na velmi dobrý výsledek, takže je opravdu velké zklamání zakončit den tímto způsobem. Neriskovali jsme, jeli jsme jen vlastní tempo a podle našeho plánu," říká Robert Kubica, který s Volvem havaroval již během seznamovacích jízd.

Už vloni zaujal Robert svoji rychlostí na šotolině

"Hodně jsme se toho během prvního dne naučili a naše rychlost se zlepšovala. I proto mě velmi mrzí, že jsme takto dopadli." V sobotu bude jezdec pokračovat, po první etapě je 9.: "Do cíle je ještě dlouhá cesta. Našim cílem je získat co možná nejvíc zkušeností. V tom budeme v sobotu pokračovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy