Finští pořadatelé připravili duel genarací, o co jde?

Prokop, Martin | foto: Lusk, Petr

Týden před Finskou rally pozval hlavní sponzor soutěže, Neste Oil, jezdce na souboj generací. Legendární finští soutěžáci - Markku Alen, Juha Kankkunen, Marcus Grönholm a Tommi Mäkinen, se postaví mladí z MS reprezentovanému Madsem Ostbergem, Thierry Neuvillem, Juhou Hänninenem, Sebastienem Ogierem a Jari-Mattim Latvalou.

Celá akce vznikla v rámci oslavy 20. výročí sponzoringu Finské soutěže společností Neste Oil. Týden před Finskou rally se bývalé rallyové hvězdy setkají se současnými piloty v Helsinkách, aby změřily svoje síly. 

Starší generaci budou zastupovat Markku Alen, Juha Kankkunen, Marcus Grönholm a Tommi Mäkinen. V týmu soudobých pilotů nastoupí Mads Ostberg, Thierry Neuville, Juho Hänninen, Sebastien Ogier a Jari-Matti Latvala. V helsinském přístavu bude vyznačena 800 metrová trať, kterou jezdci budou zdolávat se soudobými speciály. 

Jari-Matti Latvala už se na akci velmi těší: "Ještě víc než skutečnost, že se soutěžní vozy dostanou přímo do centra města, se těším na to, co Tommi Mäkinen, Juha Kankkunen, Marcus Grönholm a Markku Alen soudí o aktuálních autech."

Bývalý šampioni dostanou k dispozici totiž auta aktuálních specifikací. Týmy použíjí pro tuto příležitost, stejně jako na rallysprintu ve Fafe, svoje testovací auta. Pojede se na asfaltu, i tak budou ale auta v šotolinové specifikaci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy