Hyundai nestihne vylepšit motor dříve než v druhé polovině roku

Hyundai | foto: Facebook (Hyundai Motorsport)

Šéf týmu Hyundai, Michel Nandan, prozradil, že jeho tým neplánuje nasadit žádné inovace do motoru vozu i20 WRC dříve, než v druhé polovině roku.

Thierry Neuville zkraje tohoto měsíce vybojoval pro Hyundai první podium ve WRC v historii. Belgičan se však zároveň nechal slyšet, že tým potřebuje zlepšit výkonnost auta. "Musíme učinit pár dalších kroků. Ano, v Mexiku jsme byli třetí, ale musíme být realisté a přiznat si, že musíme zlepšit výkonnost vozu," říká Thierry Neuville.

"V soutěži jsme zaznamenali hodně výpadků, bez nich bychom byli pátí. Ale na autě pracujeme nepřetržitě a novinky nasazujeme průběžně," říká vice-mistr světa. Šéf týmu, Nandan, odmítl být konkrétní ohledně novinek, které by se na auto měly dostat. Výraznou změnu v oblasti motoru může tým využít pouze díky třem 'žolíkům', které na sezonu má.

"Momentálně testujeme motor na testovací stolici a zvažujeme možnosti. Děláme obecné změny na výkonu a pak se rozhodneme, kterým směrem se vydáme. Dívali jsme na možnosti změny software a hardware motoru, ale nevidím jako reálné, že by na ně došlo před polovinou sezony," řekl Michel Nandan. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy