Vyhrát bez testu? Bouffier věří, že je to možné

Bouffier, Bryan | foto: www.ircseries.com

Bryan Bouffier sice nedostane příležitost otestovat svůj Citroën DS3 RRC před soutěží v Řecku, přesto pomýšlí na podium.

Loňský vice-mistr Evropy nemůže spoléhat na předsoutěžní test, který by mu pomohl nastavit auto na specifickou soutěž s měnícím se povrchem. Francouz se s autem může akorát dvakrát svést v rámci shakedownu, pak už příjde na řadu kvalifikace. To dohromady dává méně než 10 kilometrů.

Také druhá šotolinová etapa zlepšení nepřinese, protože na šotolině s DS3 RRC týmu PH Sport také nikdy nejel. "Určitě to není nejlepší, když před soutěží nemůžete testovat. Jsem ale moc rád, že pojedu soutěž s takto dobrým autem. Minulá soutěž pro mě byla špatná, když jsem odstoupil z vedení.

Teď se tedy pokusím získat body. Ale možné je všechno, pokud získám z vozu na nových testech dobrý pocit, tak můžeme zajet dobrý výsledek. Cílem je podium, ale pokud bychom vyhráli, bylo by to perfektní."


Bryan v lednu v MS s Fordem Fiesta RS WRC

Většina jezdců také poukazuje na změnu povrchu, co na ní říká Bryan Bouffier: "Bude těžké přejít z jednoho na druhý povrch. Už dlouho jsem nejel, takže bude obtížně se rychle přizpůsobit. V Řecku jsem poprvé a podle toho, co vím, tak asfalt je hodně rychlý, ale klouže. Šotolinové zkoušky jsou hezké, ale náročné pro auto a pneumatiky. Takže nás čeká hodně zajímavá rally."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy