Novinky: Návrat Novikova, dárek pro Sorda, humor Hyundai a Al-Attiyah chce titul

Novikov, Evgeniy | foto: www.worldrallypics.com

Šampionát se 'vrátil domů', tedy do Evropy. Před startem soutěže se do éteru dostalo několik zajímavých informací, které Vám přinášíme.

Evgeny Novikov

Rus nejel žádnou soutěž od konce nepovedené sezony 2013, kterou trávil v týmu Qatar M-Sport WRT s vozem Ford Fiesta RS WRC. Podle šéfa M-Sportu, Malcolma Wilsona, je však pravděpodobné, že se jeho bývalý svěřenec vrátí v rámci Rally Finland do kolotoče světového šampionátu.

"Plán je zkusit jej dostat zpět [do WRC] v rámci Rally Finland. Bude se jednat o jednorázový start s WRC. Tento plán byl dohodnut vloni," potvrdil Wilson. Podle něj byl výběr Finské rally na jezdci. Novikov se objevil v Monaku jako ledový špion Yuriho Protasova, lídra WRC2.

Po úspěšné sezoně 2012 přišla v roce 2013 studená sprcha

Dani Sordo

Dani Sordo se před startem nechal slyšet, že start v Portugalsku je od týmu Hyundai něco jako dárek: "Je to jako dárek. Měl jsem v plánu jet čtyři asfaltové soutěže a teď se naskytla příležitost soutěžit i na šotolině. Pokud zajedeme dobrý výsledek, možná se naskytne šance na další starty."

Hyundai

Tovární tým dostává palec nahoru, když si dokázal udělat legraci ze závěru Mexické rally, v němž dojel Thierry Neuville do cíle jen díky tomu, že do chladiče lil pivo Corona. Tovární tým dovezl do Portugalska láhve piva této měxické značky s plaketkou říkájící: "Chladící kapalina mexického motoru".

Nasser Al-Attiyah

V předešlých letech seděl Katařan ve vozech WRC, letos chce s Fordem Fiesta RRC zabojovat o titul ve WRC2: "Nechci již jezdit MS, mám spoustu dalších aktivit. Ale mí sponzoři mě zde chtěli znovu vidět, nakonec jsme proto vybrali WRC2. Pojedeme sedm soutěží, abych měl šanci na titul. V šampionátu je spousta mladých a dobrých jezdců, zkušenosti se budou hodit."

Katar chtěl být vidět, proto vyšle svého jezdce do WRC2

Andreas Mikkelsen

Nor vloni v Portugalsku zahájil svoji pouť MS jako jezdec továrního týmu. Letos tedy mohl použít rozpis z loňska. Trojka VW se však rozhodla, že v rámci seznamovacích jízd napíše rozpis zcela nový. Důvodem jsou havárie z Mexika. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy