Neuville vidí u Hyundai zlepšení: i20 WRC se v těžkých podmínkách chovala dobře

Neuville, Thierry | foto: Facebook (Hyundai Motorsport)

S napětím byl očekáván výkon Hyundai Motorsport v Portugalsku. Šlo totiž o první soutěž ve stabilních podmínkách. A výsledek? Sordo zajel dva nejrychlejší časy, Neuville přidal jeden. Všimli jsme si ale také toho, že pneumatiky na Hyundai i20 nevydržely tolik, co třeba na Volkswagenu.

Potenciál i20 WRC se ukázal především v pátek, kdy posádky zajely všechny tři nejrychlejší časy: "Pro nás to byl smíšený den, odpolední sekce určitě vyšla lépe. Autu jsem více věřil, v servisu jsme zapracovali na nastavení i20 WRC a také jsme dobře zvolili pneumatiky. Jeli jsme na tvrdé směsi a ihned jsem cítil zlepšení. 

Díky tomu jsme také zvýšili tempo - nejrychlejší čas na RZ6 byl samozřejmě skvělý," ohlíží se za pátkem Thierry Neuville. V sobotu se držel Belgičan v TOP5, jenže pak trefil velký kámen, který poškodil auto: "Dopoledne jsem byl hodně spokojený, dařilo se mi pokračovat v tempu z pátku. Netlačil jsem na to ale nijak moc, chtěl jsem pošetřit měkké pneumatiky.

Bohůžel na dlouhé RZ12 došlo k poškození zavěšení auta. Do servisu zbývaly ještě dvě zkoušky, na kterých jsem pochopitelně ztratil hodně času," lituje zaváhání jezdec. V neděli na poslední vložce přišel Thierry o pohon přední nápravy, což vyústilo ve ztrátu pozice ve prospěch Martina Prokopa: "Byla to pro nás těžká rally, ale dokázali jsme pořád bojovat a z Portugalska si odvážíme i pozitiva.

Nejrychlejší časy z pátku jsou pochopitelně vrcholem soutěže. S výkonnosti auta jsem byl i za těžkých podmínek spokojen. Soutěž jsme začli opatrně, ale se změnou nastavení jsme zrychlili. Problém s pohonem znamenal, že jsem v Power Stage nemohl útočit. Dojeli jsme ale do cíle, což byla priorita. S pokrokem od začátku sezony můžeme být spokojeni. Celkově to byla dobrá rally a myslím, že s každou další soutěží si budeme věřít víc a víc."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy