Citroën: Ostberg by měl být pro Itálii v pořádku

Sordo, Dani - Del Barrio, Carlos | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Mads Ostberg, tovární jezdec Citroënu, byl nucen odstoupit z poslední etapy Argentinské rally kvůli bolestem. Podle svého týmu byl měl být jezdec pro Italskou rally, která se jede příští měsíc, v pořádku.

Problémy Madse Ostberga s bolestí ruky začaly po páteční nehodě, kdy se jezdec do poslední chvíle snažil korigovat nehodu a přes volant dostal do ruky tvrdou ránu. Situaci nevylepšil ani dopad po jednom ze včerejších skoků, kdy dostala pochroumaná ruka jezdce další ránu srkze volant. 

V sobotu večer ještě Nor na twitter napsal: "Pojedu do doby, než mi palec upadne". Nakonec byla ale posádka donucena vzdát před dnešní poslední zkouškou, tedy po RZ13. Dnešní rychlostní zkoušky odjel Osberg prakticky jen pomocí jedné ruky.

Marek Nawarecki, který o víkendu zastupoval Yvese Mattona ve vedení týmu Citroën Racing, večer sdělil, že zranění nejsou vážná: "Prvotní testy ukazují na to, že zranění nejsou vážná. Teď bude nějaký čas odpočívat a nechá ho [palec] v klidu, pak zahájí přípravu na Sardinii." 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy