M-Sport vyčíslil škody, kolik stojí shoření vozu WRC?

Novikov, Evgeniy | foto: www.worldrallypics.com

Fatální požár, který kompletně zničil Ford Fiesta RS WRC Mikko Hirvonena, bude stát M-Sport velkou sumu peněz, o kolik jde?

Finovo auto zachvátil požár na přejezdu mezi RZ3 a RZ4 v pátek dopoledne a v doslova pár minutách lehlo auto popelem. Oheň se poté rozšířil i na okolní porost. "Finanční dopady jsou ohromné. Celková částka převýší 400 000 GBP [přes 13,5 milionu CZK]. Rallyové vozy nepojišťujeme, takže je to velká rána," připouští šéf M-Sportu, Malcolm Wilson pro wrc.com.

"I když máte velkou nehodu, tak jsou obvykle všechny mechanické části v pořádku a dají se použít. Ale po tom, co se stalo, není vůbec nic, co by se dalo znovu použít. Všechno je zničeno a je to velká ztráta."

Malcolm pochopitelně říká, že hlavní je, že se nestalo nic Mikkovi ani Jarmovi, avšak příčiny požáru zůstávají záhadou. "Pokud by se to stalo na rychlostní zkoušce, pak si řeknete, že se něco zničilo. Ale dokončit zkoušku v dobrém čase a pak při jízdě na spojovací části etapy, aby se stalo tohle, to je těžké k pochopení.

Mikko má za to, že začlo hořet v oblasti pravého zadního kola. Vrak odvezeme do UK, ale bude těžké cokoliv identifikovat, pokud se třeba vzpěra zavěšení nezlomila a neprošla palivovou nádrží. Pak by to bylo docela jasné i přes to, že je auto zničené."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy