Craig Breen musel odstoupit pro zranění

Breen, Craig - Roberts, Gareth | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Craig Breen musel vzdát Finskou rally pro zranění zad, které si přivodil na úvodní ranní RZ dne. Ir v ní tvrdě přistál se svým Fordem Fiesta RS WRC.

Ir vstupoval do posledního dne na deváté pozici a úvodní test dokončil v jedenáctém čase. V cíli testu se ale musel svěřit do péče lékařů. Odtud byl převezen do nemocnice na další vyšetření.

V rozhovoru pro WRC Live Colinu Clarkovi řekl: "Snažil jsem se jet přes ty horizonty naplno a teď ležím na zemi na zádech, bohůžel. Jsem velmi zklamaný, protože jsem tuto rally chtěl opravdu dokončit."

Scott Martin, jeho spolujezdec, který vyvázl z tvrdého přistání nezraněn, incident dále popsal: "Auto sice přistálo na všechna čtyři kola, ale bylo to velmi tvrdé přistání. Craig nemohl vůbec pokračovat. Doufám, že bude v pořádku."

Craig Breen letos jezdí ERC v týmu Peugeot Rally Academy s vozem 208 T16. Od francouzské značky ale dostal svolení absolvovat tři soutěže v MS s vozem WRC, Fordem Fiesta RS WRC, který vlastní jeho rodina. Dalším plánovaným startem je Rally Deutschland, která se jede pouhý týden před Barum Rally.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy