Rally Australia bez Mikkelsena a Prokopa, Hyundai nasadí Atkinsona

Mikkelsen, Andreas - Floene, Ola | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Desátý podnik MS v automobilových soutěžích se bude konat v Austrálii. Soutěž u "protinožců" je od Evropy nejvíce vzdálenou soutěží roku. Pravidelně zde, z pochopitelných důvodů, nevídáme tak silné pole jako na jiných soutěžích.

Volkswagen se rozhodl do Austrálie neposlat svůj druhý tým, za který jezdí Andreas Mikkelsen. Nor zde vloni startoval, letos se však v australských lesích nesveze. Ani druhá sezona v továrním týmu Volkswagen tak nebude pro tohoto Nora kompletní (vloni debutoval až v Portugalsku).

Hyundai potvrzuje, že dvojkou továrního týmu bude v Austrálii Chris Atkinson (psali jsme jit v tomto článku). Bývalý tovární jezdec Subaru usedne do tovární i20 WRC teprve podruhé v sezoně, poprvé závodil v Mexiku, kde ho technika hodně zlobila. Domácí Australskou rally jel naposledy v barvách Subaru.


Teprve podruhé v roce se sveze Atkinson, zde v Mexiku

Do třetího auta korejců se vrací Hayden Paddon (z pochopitelných důvodů). Jeho auto má v Německu k dipozici Bryan Bouffier. Pro Hyundai je Austrálie možná tou nejdůležitější soutěží roku, a tak není divu, že nasadí dva "domácí" jezdce. Již od začátku roku avizoval svoji neúčast na této soutěži také Martin Prokop se svým soukromým týmem Jipocar.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy