Ogier bude mistrem, když získá o bod více než Latvala

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Volkswagen Motorsport

Dočkáme se o víkendu předčasného rozuzlení letošního WRC? Nebo si budeme muset počkat až na finálový závod ve Walesu? Sébastien Ogier může obhájit svůj mistrovský titul už teď ve Španělsku, Jari-Matti Latvala tomu samozřejmě bude chtít zabránit.

Výchozí situace je jasná: Pokud Sébastien Ogier získá alespoň o bod víc než Jari-Matti Latvala, tak je mistrem světa on. Pokud by tomu tak ale nebylo, tak se o všem bude rozhodovat až za tři týdny ve Walesu.

"Naše domácí soutěži ve Francii pro nás proběhla velice nešťastně. Některé věci tedy musíme napravit a pro Španělskou rally jsem o to více motivovaný. Julien [Ingrassia] a já jsme měli ve Francii možnost obhájit titul, to se nám bohužel ještě nepovedlo. Přesto jsem optimistický a přesvědčen o tom, že ve Španělsku titul obhájíme," říká Sébastien Ogier.

Ovšem i Jari-Matti Latvala má po vítězství na francouzském asfaltu hodně optimismu: "Stále máme šanci zabojovat o titul. Dvě rally před koncem sezony jsem ještě nikdy nebyl v takovéto situaci. První den bude na šotolině, ty další pak na asfaltu. Myslím, že by to mohl být napínavý souboj mezi Sébastienem Ogierem a mnou. A dokud budu mít šanci, tak budu bojovat."



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy