Kubica pojede se Szczepaniakem příští rok všech 13 soutěží s Fiestou RS WRC

Kubica, Robert - Szczepaniak, Maciej | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Kýžený přestup do továrního auta neklapnul, ale Robert Kubica zůstává v MS v rally i pro příští rok. Polák pojede s Fordem Fiesta RS WRC italského týmu A Style všech 13 soutěží kalendáře.

Robertu Kubicovi se s pomocí jeho dlouholetého sponzora, společnosti Lotos, podařilo připravit i na příští rok plný program ve WRC. Polák ale už nepojede s autem M-Sportu, ale s Fiestou RS WRC italského týmu A Style.

"Poté, co jsem zanalyzoval svoji situaci, jsem se rozhodl zůstat ve WRC. Tam pro sebe stále vidím největší výzvu," řekl Robert Kubica, který prý s Citroën Racingem nejednal o možnosti továrního angažmá, ale jen o možných startech jako privátní jezdec. Polák ale připustil, že v říjnu zvažoval možnost návratu na okruhy. 

Příští rok italský dodavatel pneumatik, Pirelli, výrazně navýší svoje angažmá v MS v rally. Kromě již dříve avizovaného Lorenza Bertelliho pojede na gumách Pirelli také Polák Kubica. Nedávno na středomořské Sardinii proběhly testy. 

Kubica k rozhodnutí ještě dodal: "Zabralo mi to delší čas, než jsem se rozhodl, ale nebyl jsem pod žádným tlakem. Chtěl jsem si tím být jistý a nechtěl jsem spěchat. Ještě přijdou nějaké další nové věci, ale oznámím je později."

Tiskové prohlášení vydal také management Kubicy: "Robert a Maciek znají všech 13 světových soutěží. Ačkoliv jdou do této výzvy z pokorou, tak je jejich cílem konzistentnost a získání dalších zkušeností. To bude klíčkové pro potvrzení jejich schopností, které ukázali už ve své první kompletní sezoně na nejnáročnějších rally na světě."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy