Loeb: Monte Carlo jsem si užil

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sébastien Loeb při svém jednorázovém návratu do MS v rally opět ukázal svoji třídu. I přes smolný incident, při kterém poškodil kolo a který jej srazil pořadím dolů, ukázal světový rekordman velmi pěkné výkony.

Světový rallyový rekordman se po roční pauze jednorázově vrátil do MS v rally a už od začátku ukazoval, že ze svého umění nic nezapomněl. Už na první páteční zkoušce se ujal vedení a v průběhu páteční etapy sváděl moc pěkný souboj se Sebem Ogierem. Dvojnásobný mistr světa ve službách Volkswagenu se do průběžného vedení dostal na RZ7 a následná RZ8 napínavý duel ukončila. 

Loeb trefil zídku a poškodil zadní levé kolo. Francouz nakonec v cíli bral osmé místo. Celkem ale Seb Loeb vystřihl pět nejrychlejších časů a rozšířil tak svoji rekordní sbírku na 905 nejrychlejších časů na měřených testech. Svoje celkové bodové konto rozšířil na také rekordních 1623 bodů. "Rally jsme si užili. Našli jsme správnou rychlost a DS3 WRC fungovala perfektně. Když jsme startovali do první RZ, tak to bylo, jako bychom Daniel [Elena] a já ani nikdy pryč nebyli," říká Sébastien Loeb.

"Měl jsem dobrý pocit a časy nás mile překvapily. První dvě etapy byly velmi náročné a díky naší 14. startovní pozici jsme museli útočit. Podmínky pro nás bohužel nebyly nijak výhodné a jedna chyba nás o vše připravila. To naši zábavu v autě ale nepokazilo. Měli jsme velmi dobré momenty. Pro Daniela a mě to byl skvělý zážitek," pokračuje Loeb.

Jeho výkony také ukázaly, že DS3 WRC je na technicky velmi podobné úrovi jako Polo R WRC. Pro Citroën byl start Loeba velmi důležitým měřítkem. "Za celý tým chci poděkovat Sébastienovi a Danielovi. Přijmuli výzvu a po 14 měsíční pauze od WRC ukázali, že ze svého talentu nic neztratili," říká šéf sportovní šéf Citroënu, Yves Matton. Další starty tohoto hvězdného dua ale zatím nejsou v plánu. V následujících týdnech se bude Loeb opět plně koncentrovat na svůj program ve WTCC s Citroënem. Sezona WTCC začíná 8. března v Argentině. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy