Hyundai nasadí na vybraných soutěžích 4 auta

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Kevin Abbring letos naskočí do MS. Hyundai dnes oznámil, že má pro něj nachystaný program minimálně 4 soutěží. Startovat vždy bude pod hlavičkou druhého týmu korejské značky, za který pojede od Švédska pravidelně Paddon.

Kevin Abbring byl minulý měsíc oficiálně představen jako testovací jezdec Hyundai. Jeho hlavní náplní práce bude testování nové generace Hyundai i20 WRC. Zároveň bylo oznámeno, že jej čeká program vybraných soutěží v rámci WRC. 

Hyundai zatím, alespoň veřejně, neoznámil, kterých soutěží se Kevin Abbring zúčastní. Nicméně dnes přišla od týmu zpráva, že pojede minimálně 4 soutěže. Holanďan pojede pod hlavičkou druhého týmu značky Hyundai, doplní tedy Haydena Paddona. 

Tento druhý tým letos ponese název Hyundai Mobis World Rally Team (vloni Hyundai Motorsport N). Mobis je jedním z dodavatelů automobilky Hyundai. Hlavní tým, za který letos odjede kompletní sezonu dvojice Thierry Neuville a Dani Sordo, zůstává u jména Hyundai Shell World Rally Team.


Kevin už s MS jisté zkušenosti díky Volkswagenu má

"Náš druhý tým je zde proto, aby pomáhal mladým a talentovaným jezdcům. Proto jsme moc rádi, že můžeme dát šanci Kevinu Abbringovi odjet své první soutěže s WRC v našem týmu Hyundai Mobis World Rally Teamu. Je to úkol, který jako výrobce ve WRC rádi plníme. Bereme pomoc mladým jezdcům hodně vážně," řekl k tomu šéf týmu, Michel Nandan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy