Ostberg chce ve Švédsku bojovat o vítězství

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Poslední čtyři roky získal Mads Ostberg ve Švédsku vždy umístění na podiovém stupínku. Teď jej čeká první start s novou DS 3 WRC, na což se Nor moc těší. Jeho cílem je stanout na nejvyšším stupínku.

WRC míří na sníh. Na rozdíl od předešlých let panují letos ve Švédsku opravdu zimní podmínky. Nízké teploty a hodně napadeného sněhu připravilo v regionu Hagfors opravdu zimní soutěž. Pro Madse Ostberga jde ve skrze o domácí soutěž - a to nejen proto, že se některé zkoušky jedou v Norsku.

V předešlých letech dokázal jezdec Citroënu, že mu tyto podmínky sedí. Čtyři podia z posledních čtyř ročníků této soutěže jsou velmi dobrou vizitkou Ostberga. "Poslední starty [ve Švédsku] proběhly dobře," vzpomíná jezdec.

Minulý týden se připravoval, jako obvykle, na Finnskog Rally - souboj o vítězství překvapivě prohrál o 5 vteřin s Andersem Grondalem (oba DS 3 R5, Ostberg pneu Michelin, Grondal pneu Pirelli). "Rally Sweden je jednou z klíčových soutěží sezony z mého pohledu. Už se nemohu dočkat, až zde odstartujeme."


Ostberg v roce 2012 s privátní Fiestou RS WRC na cestě za 3. místem

Na Monte Carlu jel Mads ještě s loňskou verzí DS 3 WRC, ve Švédsku už dostává aktuální verzi: "Bude to pro mě první start s novou DS 3 WRC specifikace 2015. Kdybych byl schopný bojovat o vítězství, pak by to byl skvělý výsledek."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy