Nový Hyundai i20 WRC vyjede v Německu

Hyundai | foto: Facebook (Hyundai Motorsport)

Rok po dvojitém vítězství v Německé Rallye Deutschland by měl vyjet nový model i20 WRC na soutěžní tratě. Celý tým Hyundai si od nového auta hodně slibuje.

Datum nového vozu je konečně určeno. Nový Hyundai i20 WRC vyjede na Rally Deutschland, která je v plánu v druhé polovině srpna. S touto informací přišel španělský list 'AS'. Hyundai má na Německo dobré vzpomínky - v roce 2014 zde Thierry Neuville vyhrál pro tým první soutěž v MS a Dani Sordo zajistil vítězný double.

Základ vozu je kompletně odlišný od aktuální verze. Asi 80 % vozu musí být kompletně nově vyvinuto a postaveno. K prvním testům navíc musel tým vyjet pouze s 'mulou', která měla pět dveří, protože dřídveřová verze, která bude ve WRC jezdit, ještě nebyla představena.

Tým přitom pracuje i nadále na vývoji aktuální verze. V Mexiku vyjely i20 WRC s novým vstřikováním paliva do válců, řazení pomocí pádel bude debutovat v Argentině. Tým se snaží udržet ztrátu na konkurenci co možná nejmenší. 

Očekávání od nového auta jsou velká - mělo by být plně konkurenceschopné a korejsko-německý tým by s ním měl být schopný bojovat s Volkswagenem o vítězství v jednotlivých závodech. Jak se týmu nové auto povedlo, to uvidíme v Německu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy