Citroën v Portugalsku nasadí inovovanou aerodynamiku DS 3 WRC

Meeke, Kris - Nagle, Paul | foto: Citroën Racing

Od Rally Portugal by měla vyjet DS 3 WRC s inovovaným designem. Kromě dalších technických novinek připravil tým také změnu v aerodynamice vozu.

Pouze Volkswagenu se povedlo hned od startu sezony 2015 vyjet s kompletně novým vozem. Citroën se koncentroval na to, aby měl pro začátek sezony připravený nový motor, který pochází z WTCC (stále ale jde 1,6l s turbem). Protože jsou ale v rally použité pro motor jiné uchytné body, inženýři museli navrhnout nový blok motoru.

Kromě toho obsahoval tento první krok modifikace auta také novou zadní nápravu a upravené zadní přítlačné křídlo. Po návratu do Evropy bude následovat další vývojový krok auta. Tým chce získat více přítlaku na přední nápravu, nasadí tedy novou nápravu a také změní aerodynamicku v přední části auta.

Ta půjde poznat nejenom podle upraveného předního nárazníku, ale změněny budou také přední blatníky. Ty poměrně silně připomínají řešení z Volkswagenu Polo R WRC. Poslední vývojový krok je v plánu zhruba na polovinu sezony - sestávat se bude z vylepšeného podvozku. Pak už by měli Mads Ostberg a Kris Meeke dostat opravdu účinnou zbraň proti továrním Volkswagenům.

Citroën upravený vůz testoval v Portugalsku, na video se můžete také podívat:

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy