Kubica si zajistil Fiestu WRC ve specifikaci 2015

Kubica, Robert | foto: M-Sport

Robert Kubica se příští týden vrátí do WRC s Fordem Fiesta RS WRC v nejnovější specifikaci 2015. Jeho auto je momentálně kompletováno v Cumbrii u M-Sportu.

Polák by měl vůz stihnout otestovat ještě před víkendovou soutěží. Zajímavá je však situace v tom, kdo se bude o vůz starat - Kubicův tým, RK World Rally Team, si auto od M-Sportu objednal, ale v Portugalsku bude nasazeno ve spolupráci s M-Sportem. 

Robert Kubica tak nakonec bude mít k dispozici vůz ve specifikaci 2015 hned při jeho prvním startu ve WRC. Bývalý pilot F1 musel vynechat Rally Argentina poté, co se nedohodl na další spolupráci s italským A-Stylem, který mu servisoval auto v prvních třech soutěžích sezony. Od té doby se snažil o restrukturalizaci týmu.

Britský Autosport tvrdí, italský A-Style, který zajišťoval starty Roberta Kubicy až doposud, se už na startu v Portugalsku nebude nijak podílet. Všech pět nových Fiest RS WRC, které bychom měli v Portugalsku vidět, by mělo být již více méně dokončených. Dokonce vozy pro tovární jezdce, Elfyna Evanse a Otta Tänaka, by za sebou už měly mít shakedown test.


Vloni jezdil Kubica v M-Sportu, v Portugalsku se k němu vrací (foto: M-Sport)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy