Mäkinen vybral Toyotě dva japonské mladíky + video z testů

Lindholm, Sebastian | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

S návratem Toyoty do WRC by měl do MS konečně už také vstoupit nějaký japonský jezdec. Teď byli vybráni dva mladíci, kteří se budou moci opírat o podporu dvou bývalých finských soutěžáků.

Toyota se chystá na návrat do WRC opravdu pečlivě. Nejenže v současnosti probíhá další testování Yarisu WRC ve vinicích nad řekou Moselou v Německu (tedy na tratích Rallye Deutschland), další pokrok zaznamenává i jejich juniorský program. Toyota chce totiž do MS přivést i japonského jezdce.

Značka vybírala z 71 jezdců. Z nich byli vybráni 4 nejvíce talentovaní, kteří museli prokázat svůj potenciál před Tommim Mäkinenem - čtyřnásobným mistrem světa WRC (tituly získal s jinou japonskou značkou, Mitsubshi). Z nich poté zůstali jenom dva, jeden z nich se nakonec dostane až do WRC.

Tommi Mäkinen má s Mikko Hirvonenem u týmu působit jako mentor mladých jezdců. Legendární Fin vybral nakonec tyto dva talentované mladíky - Hiroki Araie, 21 letého syna dlouholetého továrního jezdce Subaru, Toshiho Araie, a Takamoto Katsuta (22 let), jeho otec, Norihiko, je šestinásobným mistrem Japonska v rally.

Na Araie a Katsutaho čekají letos, jak informuje německý 'rallye-magazin.de', starty nejenom v Japonsku, ale zúčastní se soutěží v Polsku a Finsku. Vedle těchto dvou mladíků zůstává u Toyoty také již dříve oznámená dvojice Evropanů - Eric Camilli a Teemu Suninen.

Videa z testů z Německa, za volantem je Stéphane Sarrazin:

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy