Citroën: Meeke už nemusí nic dokazovat

Meeke, Kris | foto: Citroën Racing

Pro Yvese Mattona, šéfa továrního Citroënu, je vítězství Krise Meekea v Argentině a boj o podium v Portugalsku důvod k tomu, aby mluvil o "novém a uvolněnějším" Krisovi.

Kris Meeke si již nemusí dělat starosti o místo v továrním Citroënu. Po vítězství v Argentině a velmi slušném výkonu v Portugalsku se dostal po 5 z 13 soutěží MS na průběžné čtvrté místo mezi jezdci. 

Jari-Matti Latvala, tovární jezdec Volkswagenu, který byl vloni vice-mistrem, je v průběžném pořadí také s jedním vítězstvím na kontě až za Meekem. Jak říká Yves Matton, vítězství v Argentině sejmulo z Ira velký tlak a teď je uvolněnější.

"Teď, poté co vyhrál jednu rally, je mnohem uvolněnější. Teď už nemusí nikomu dokazovat, že je toho [vítězství] schopný," řekl Belgičan pro 'wrc.com'. Dále dodává, že i vystoupení v Portugalsku "odpovídalo našim představám". 


Po vítězství v Portugalsku je Kris uvolněnější
(foto: Citroën Racing)

V poslední etapě se mistr IRC propadl trošku dozadu, ale to bylo zapříčiněno prasklým stabilizátorem na jeho DS 3 WRC. Třetí místo tak bez boje připadlo Andreasi Mikkelsenovi z Volkwagenu. Matton je spokojen a svého svěřence chválí: "až do soboty večera ukazoval, že je schopný bojovat na čele."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy