Ogier varuje konkurenci: Neslevím

Sébastien Ogier měl důvod v Itálii k úsměvům | foto: Volkswagen Motorsport

Sébastien Ogier varuje své rivaly, že nehodlá slevit ve své snaze o zisk třetího titulu v řadě.

Sébastien Ogier si svým čtvrtým vítězstvím ze šesti závodů sezony vypracoval na čele tabulky již 66 bodový náskok. Nejblíže je mu Mads Ostberg, který má ale na svém kontě "jen" 67 bodů. 

Francouz navíc vyhrál i extra body z Power Stage. V cíly soutěže, v přístavu v Alghero, pak slíbil, že nehodlá měnit svoji strategii - vyhrávat. "Dokud si nebudu jistý tím, že budu na konci roku mistrem světa, tak budu chtít získat maximum bodů z každé soutěže, protože jeden nikdy neví.

Je to sport, ve kterém se toho může hodně stát. Občas máte hodně smůly, ale momentálně jde všechno dobře. Není žádný důvod pro to, aby se něco měnilo." Jezdec Volkswagenu přiznává, že vítězství na středozemním ostrově je víc, než v co čekal.

"Čekal jsem, že čistěním tratě hodně ztratím. Myslel jsem, že z toho musím vytěžit maximum bodů, měl jsem v šampionátu dobrý náskok. Nakonec jsem na Sardinii ještě o hodně navýšil a odjíždím odsud s fantastickým vedením."

"Myslím, že jsme odjeli opravdu dobrou rally, možná ne perfektní, protože jsem udělal pár drobných chyb, ale nic speciálního. Museli jsme hodně přemýšlet, protože ve druhých průjezdech byly zkoušky občas hodně drsné. Klíčem k úspěchu v těchto podmínkách bylo netlačit tolik 'na pilu', ale udržet auto pohromadě."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy