Meeke odpovídá na kritiku svého šéfa

Meeke, Kris | foto: Citroën Racing

Kris Meeke se rozhodl veřejně přes média zareagovat na kritiku svého šéfa - podle Severního Ira se tým Citroën Racing špatně připravil na Rally Poland.

Po vítězství v Argentině se všechno zdálo v naprostém pořádku, jenže pak přišel výpadek v první zkoušce na Sardinii a kotrmelce na shakedownu v Polsku - to už se do situace vložil Yves Matton s tím, že takové výkony jsou neakceptovatelné (více zde). Je tedy jasné, že ve zbývajících soutěžích sezony pojede Kris Meeke o svoji budoucnost u Citroënu.

Jeho kolega, Mads Ostberg, sice pro Citroën ještě nevyhrál ani jednu soutěž, ale v tabulce je třetí a bojuje o druhé místo. Bývalý svěřenec Colina McRae teď na kritiku své osoby zareagoval: "Argentinu už mi nikdo nevezme. Byl to vrchol, i když k němu přispěl špatný víkend Volkswagenu. Ale já zůstávám realistou. 

Následující rally v Portugalsku to prokázala. Přitom věřím, že jsme v Portugalsku odjeli lepší rally než v Argentině. A to jsem byl v cíli čtvrtý za třemi Volkswageny. To ukázalo naši realitu." V hodnocení týmů ztrácí Citroën na Volkswagen propastných 89 bodů, ty asi vlastní sílou nebude schopný stáhnout.

Meeke uznává chybu ze Sardinie, na problémech v Polsku nese část viny také tým | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Sardinie byla velkým zklamáním a Yves to dal jasně najevo." Pak přišlo Polsko, kde oba tovární jezdci neměli vhodné nastavení a to i díky chybějícímu předstartovnímu testu. Kolostřešní etuda vzala jezdci i poslední důvěru, kterou na extremně rychlých polských tratích tolik potřebuje.

"Byla to dobrá rally v Polsku, kde nám ale hodně chyběl přesoutěžní test. Také jsme zvolili špatné pneumatiky. Jinak bychom byli schopni bojovat s Haydenem Paddonem, který nakonec získal čtvrté místo. Podle mě jsem měl hloupou nehodu na Sardinii."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy