Neuville popisuje nehodu, z tratě vyletěl ve 160 km/h!

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Shakedown začínal dnes ráno a pro Thierryho Neuvillea to nebyl dobrý vstup do soutěže. Belgičan vycestoval se svým Hyundai i20 WRC z tratě a zádí narazil do stromů.

Mechanici teď tvrdě pracují na tom, aby auto dali do provozu schopného stavu před večerním startem soutěže. "Šli jsme ven asi ve 160 km/h. Auto bylo v jedné zatáčce až moc nedotáčivé. Naštěstí jsem zatáhl ještě za ruční brzdu, abychom stromy trefili zádí auta.

Je mi líto týmu, protože na něj teď čeká hodně práce," přiznal Belgičan po návratu do servisní zony. Thierry Neuville už podobnou situaci jednou zažil a nakonec z ní nemá až tak špatné vzpomínky. Vloni v Německu také havaroval na shakedownu a v neděli na konci soutěže slavil své první vítězství.

Podaří se Neuvilleovi zopakovat loňský husarský kousek z Německa letos ve Finsku? | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

"Není mým cílem bojovat v této soutěži o vítězství. Ale kdyby to vyšlo a já soutěž vyhrál, pak bych samozřejmě tvrdil: 'Ano, byl to můj plán'. S Nicolasem [Gilsoulem] jsme měli štěstí, když v takovéto rychlosti vyletíte ven z tratě, je to vždy hodně nepříjemné."

Auto dle týmu bude opravitelné. Posádka musí doufat, že nedošlo k poškození rámu - to by start v soutěži vylučovalo. Tým Hyundai však věří, že je rám v pořádku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy