Lefebvre dostane ve WRC další šanci

Stéphane Lefebvre a Stéphane Prévot v Německu příjemně překvapili | foto: Citroën Racing

Stéphane Lefebvre při své premiéře v rámci Rallye Deutschland spoustu lidí svým výkonem příjemně překvapil. Už brzy ho tak ve WRC uvidíme znovu, když se do speciálu DS3 WRC posadí už na Korsice.

Se svoji premiérou ve voze specifikace World Rally Car může být Stéphane Lefebvre spokojen. Úřadující juniorský mistr světa dojel bez jediné větší chyby v Německu na desátém místě celkově a připsal si tak bod. Šéf Citroënu, Yves Matton, byl výkony svého svěřence nadmíru spokojen: "Cíle v něj vložené dokázal dokonce lehce překročit."

Vzhledem k tomu, že si Lefebvre loňským vítězstvím vysloužil nejen program ve WRC s Citroënem DS3 R5 ale také možnost dvou startů s DS3 WRC, tak jej uvidíme už na Korsice, která je pro jezdce domácím závodem. Citroën nasazení mladíka již oficiálně potvrdil: "Snad bude pokračovat tam, kde v Německu skončil," pokračuje Matton.

Zatímco nově zařazená soutěž na Korsice bude pro spoustu jezdců úplnou novinkou, tak Lefebvre bude moc těžit ze svých zkušeností. "Mohl jsem zde startovat již dvakrát s menším autem a vím, co mohu očekávat," řekl krátce jezdec, který je chráněncem Seba Loeba. A dodal: "Chtěl bych zkrátit odstup na špici."

Na Jänner Rally jsme mohli Lefebvra vidět za volantem DS3 R5 | foto: www.rallyzone.cz | Procházka, Milan

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy