Famin: Peugeot WRC stavět nebude!

Peugeot naposledy továrně nasazoval 307 WRC | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Nové uspořádání aktivit v motorsportu v rámci koncernu PSA pokračuje. V budoucnu budou sportovní oddělení Peugeotu a Citroënu opět pod jednou střechou. Proto se na internetu začaly šířit spekulace, že by se Peugoet mohl do WRC vrátít.

Už je to několik let, co proti sobě nastupovaly ve WRC obě značky koncernu PSA. Památné jsou souboje dvou šéfů Guye Frequelina (Citroën) a Corrado Provery (Peugeot) o velikost rozpočtu obou značek na koncernových jednáních. Je jasné, že každý z nich chtěl, aby vyhrávala jeho skupina.

Od září 2016 budou obě sportovní oddělení pod jednou střechou - v „Centre d'Excellence“. Ve společném sportovním oddělení koncernu PSA budou role jednotlivých značek jasně definované. Některá rozhodnutí již měla padnout.

Značka "DS" by měla odejít z rallysportu. V budoucnu by se měla prezentovat ve Formuli E. Díru v rallysportu by měla znovu zacelit značka Citroën. Zatím se ale jedná o rozpočtu pro sezonu 2016. Aktuálně nejde říct nic jasného. Také rozhodnutí o budoucím působení Citroënu (WRC vs. WTCC) ještě nepadlo. Jisté však je, že od sezony 2017 má značka Citroën vést jenom jeden sportovní program. 

206 WRC se zařadila mezi legendární vozy MS | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Pokud by se měl Citroën rozhodnout pro tovární program na okruzích, pak se vyloženě nabízí myšlenka návratu Peugeotu. Peugeot má předešlé zkušenosti s WRC. Bruno Famin, šéf sportovního oddělení značky se lvem ve znaku, však jasně říká: "Nepostavíme WRC!"

Francouz trvá na tom, že se jeho značka bude i nadále soustředit výhradně na Dakar. Letos zde chtějí s kompletně přepracovaným 2008 DKR zabojovat o vítězství. Mimo to se Peugeot účastní i rallycrossu a také vede zákaznický program s vozy 208 T16. R5 od Peugeotu čeká v nadcházejících měsících několik vylepšení, aby se mohl měřit se Škodou Fabia R5.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy