Neuville bude ve Walesu muset uvolnit místo Paddonovi!

Neuville, Thierry | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Letošní výsledky Thierryho Neuvillea neodpovídají jeho talentu. Kritiku za to sklidil i od svého týmu, který se jej rozhodl nahradit pro rally ve Walesu Haydonem Paddonem.

Dosavadní jednička týmu Hyundai soutěž ve Walesu odjede za druhý tým značky Hyundai. V tom bude jeho kolegou Kevin Abbring, který má též start ve Walesu v plánu. V hlavním týmu, který bojuje o post vice-mistra mezi značkami, pojedou Dani Sordo a Hayden Paddon.

Dnešní rozhodnutí přichází po sérii matných výkonů. Thierry Neuville je aktuálně v šampionátu na páté pozici se ziskem dvou podiových umístění. Před Německem zkritizoval svého jezdce i manažer korejského týmu, Alain Pénasse. Odpověď Belgičana se nesla v duchu, že nemá smysl riskovat, když Hyundai i20 WRC beztak na Volkswagen Polo R WRC nestačí.

Hyundai odůvodnil jezdeckou výměnu snahou se koncentrovat na sezonu 2016 a chutí o znovunabití sebevědomí, navíc tato změna může týmu pomoci v boji o druhou příčku mezi týmy. Hyundai je aktuálně třetí se ztrátou pouhého bodu na Citroën. 

"Toto rozhodnutí přišlo po produktivním jednání, během kterého jsme si s týmem otevřeně promluvili. Hovořili jsme také o našich cílech pro konec sezony 2015 a začátek roku 2016," komentoval zprávu jezdec, který se těší, že se bude moci soustředit vyhradně na jízdu samotnou.

Letos jasně nejlepší výkon podal Thierry ve Švédsku, kde bojoval s Ogierem a Mikkelsenem o vítězství | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Thierry Neuville pokračuje: "Je důležité, abych získal zpět svoji sebejistotu před sezonou 2016. Příští sezona bude pro nás všechny hodně důležitá. Tato změna mi dovolí vrátit se do mého rytmu a začít zimu za dobrých podmínek."

Alain Pénasse potvrdil, že bylo toto rozhodnutí přijato kolektivně s cílem pomoci jezdci i týmu: "Získat z poslední soutěže roku co možná nejvíc bodů je pro tým moc důležité. Forma našich pilotů je důležitá pro to, abychom vytěžili z vozů všechen potenciál. Během rozhovorů s Thierrym jsme se pokusili najít způsob, jak mu vrátit jeho důvěru. Myslím, že z něj spadne jistý tlak, což mu pomůže vydat se správnou cestou do roku 2016."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy