Capito o Mikkelsenovi: Věděl jsem, že letos vyhraje nějakou rally

Mikkelsen ve Španělsku předvedl opravdu dobrý výkon | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Šéf továrního týmu Volkswagen Motorsport měl o uplynulém víkendu další důvod k radosti a to i přes výpadek největší hvězdy týmu, Sébastiena Ogiera, v poslední zkoušce soutěže. Ve Španělsku totiž jeho tým i přesto zásluhou Andrease Mikkelsena a Jariho-Mattiho Latvaly získal double. Pro Nora se jedná o první vítězství ve WRC.

Sportovní šéf Volkswagenu, Jost Capito, po soutěži také srovnával náladu v jejich týmovém stanu během posledního dne. "Inženýři Jariho-Mattiho a Andrease sedí přímo proti sobě a jejich rysy obličeje se během dne [neděle] několikrát měnily z úsměvu až ke smutku. Bylo opravdu zajímavé vidět tuto řeč těla."

Velkou chválu ale vysekl Capito Mikkelsenovi, v jehož talent vždy věřil: "Letos byl už několikrát hodně blízko. Opravdu až do samotného konce tlačil a nedovolil si žádnou chybu." Zvláště potěšen byl Capito časy Mikkelsena z nedělního dopoledne. "Byly opravdu neuvěřitelně dobré." Mikkelsen si připsal vítězství také na Power Stage.

Vítězství bylo definitivní, až Andeas Mikkelsen a Ola Floene přijeli do servisního parku Volkswagenu. První věcí po vystoupení Nora z auta bylo vzájemné objetí šéfa týmu a jeho svěřence. "Řekl jsem mu, že jsem věřil v to, že to letos dokáže [získat vítězství]. Říkal jsem, že už si to delší dobu zasloužil a že jsme věděli, že letos vyhraje nějakou soutěž."

Andreas se letošní specifikace auta dočkal až v průběhu sezony narozdíl od svých dvou kolegů | foto: Volkswagen Motorsport

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy