Obuje příští rok DMACK M-Sport? Ve Španělsku proběhl test

Ilustrační foto | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

DMACK se rozhodl po Španělsku vyzkoušet svoje nové pneumatiky, na tom by nebylo nic tak zvláštního, kdyby je netestoval na voze Ford Fiesta RS WRC týmu M-Sport, za jehož volantem seděl Ott Tänak.

Do WRC zatím dodává pneumatiky továrním týmům M-Sport, Citroën, Hyundai a Volkswagen vyhrádně Michelin. Na Pirelli jezdí jen Robert Kubica, Martin Prokop a Lorenzo Bertelli. Francouzi tak mají zatím téměř monopol, jenže na dveře WRC stále silněji klepe i DMACK.

Po RACC Rally vyzkoušel DMACK svoje nové pneumatiky na asfalt za účasti továrního týmu M-Sport a Otta Tänaka. Estonec hodnotil osm různých směsí, ze kterých bude vybrána pneumatika pro příští rok. DMACK měl představit kompletně nový běhoun pneumatiky.

Není žádným tajemstvím, že M-Sport má velmi dobré vztahy s výrobcem DMACK (například šampionát DMACK Fiesta Trophy). Představitelé pneumatikářského koncernu už několikrát deklarovali, že dlouhodobým cílem je dostat se do WRC. 

DMACK už několikrát vyzkoušel nasadit vůz WRC, obvykle seděl za volantem Jari Ketomaa | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

M-Sport navíc nemá takový rozpočet, jako týmy Hyundai, Volkswagen nebo Citroën, pokud by tedy byl DMACK ochoten nabídnout lepší cenu nebo týmu dodávat pneumatiky v rámci sponzoringu, pak by mohlo jít o vítané přilepšení kasy M-Sportu. Jistou podmínkou by však bylo, aby se kvalita produktů DMACK vyrovnala konkurenci od Michelinu nebo Pirelli (Italské pneumatiky už teď mají být nejlepší ve vlhkém prostředí). 

M-Sport také vyzkoušel v rámci tohoto testu inovovaný Ford Fiesta R5, který slíbil zákazníkům jako odpověď na Škodu Fabia R5. Je tedy dost dobře možné, že nešlo ani tak o úmysl přestoupit ke značce DMACK pro příští rok, ale v rámci dobrých vztahů M-Sport souhlasil s testem jejich produktů na svých vozech.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy