Ve Francii mají jasno - Meeke a Lefebvre pojedou s DS3 WRC vybrané soutěže

DS3 WRC bychom měli vidět na vybraných soutěžích WRC 2016, nasadit by je měl PH Sport | foto: Citroën Racing

Na Krise Meekea a Stéphana Lefebvra čeká příští rok program vybraných soutěží s vozem DS3 WRC. Dále budou Severní Ir a Francouz pracovat na vývoji nového vozu WRC - jít by mělo dle zpráv francouzského serveru 'AUTOHebdo' o model Citroën C3 WRC.

Francouzi na svých stránkách píší, že Stéphane Lefebvre a Kris Meeke se mohou příští rok těšit na starty na vybraných soutěžích MS s vozem DS3 WRC. 

O vozy by se měl starat PH Sport, který již dlouhou dobu s Citroënem těsně spolupracuje. Tento satelitní tým Citroën Racingu by měl převzít vybavení od továrního týmu. Představení jezdců a vozů DS3 WRC by mělo být omezeno na vybrané evropské závody.

Stéphane Lefebvre si odbyl premiérové starty v továrním týmu letos poté, co se v sezoně 2014 stal mistrem JWRC a WRC3. Kris Meeke má za sebou dvě kompletní sezony v továrním týmu francouzské značky. Oba jezdci by se navíc měli společně podílet na vývoji pětidveřového Citroënu C3 WRC, se kterým by se značka měla v roce 2017 vrátit do WRC.

Co se druhého letošního jezdce Citroënu, Madse Ostberga, týče, tak Nor měl dle norských medií podepsat smlouvu na příští rok s některým z týmů, avšak zatím nemůže být nic oznámeno. 

Získá DS3 WRC v MS ještě nějaký úspěch? Nebo bylo vítězství v Argentině 2015 labutí písní? | foto: Citroën Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy